Menu Zamknij

Sałatka z selerem naciowym i ananasem

Dzisiejsza moja sałatka to połączenie słodkiego ananasa z intensywnym smakiem selera i curry. Moja córka, która sądzi, że nie lubi selera i nie będzie jadła tej sałatki po jej spróbowaniu stwierdziła, że jest niezła. Dlatego polecam ją fanom tego warzywa i nie tylko! 🙂

Składniki:
  • 300 g filetu z kurczaka
  • 3-4 plastry ananasa z puszki
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 5-6 orzechów włoskich
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • sól, pieprz


Przygotowanie:
1. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną curry. Usmażyć na patelni na złoty kolor. Przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Ostudzić. Przestudzone mięso przełożyć do miseczki, w której będziemy robić sałatkę.
2. Selera pokroić w talarki. Dodać do miski. Ananasa pokroić w słupki, dodać do sałatki. 
3. Orzechy rozłupać i dodać do miski. Wsypać kukurydzę odsączoną z zalewy. Dodać majonez i curry. Wymieszać. Doprawić solą wedle uznania. Włożyć na godzinę do lodówki.

Opublikowany wSałatki, Śniadanie i kolacja

1 Komentarz

  1. Pingback:Sałatka z selerem naciowym i rodzynkami - Danka Pichci

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *