Dzisiejsza moja propozycja to smaczna, zdrowa, chrupiąca, kolorowa sałatka wiosenna. Można ją zrobić dosłownie w kilka chwil, a przed podaniem podaniem polać sosem, ewentualnie samą oliwą z oliwek i doprawić solą oraz pieprzem. Sałatkę możemy przygotować sobie jako drugie śniadanie do pracy lub na kolację! 🙂
- 3-4 garście rukoli
- 2 jajka
- 1/2 czerwonej cebuli
- kilka pomidorków koktajlowych
- 3 rzodkiewki
- garść kiełków rzodkiewki
Sos:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka miodu płynnego
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Sałatę opłukać, osuszyć, rozłożyć na półmisku lub talerzu.
2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Pokroić w ćwiartki. Poukładać na sałacie.
3. Rzodkiewki, pomidorki umyć i pokroić. Ułożyć na sałacie.
4. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i dołożyć do pozostałych składników.
5. Całość posypać kiełkami rzodkiewki.
6. Składniki sosu połączyć ze sobą i przed podaniem polać nim sałatę.
Jak slicznie, wiosennie i pysznie 🙂
Zapraszam rowniez do mnie http://pelen-brzuszek.blogspot.com
Pozdrawiam
apetyczna��������
zrobię , pysznie wygląda.???????