Tortilla to jeden z moich ulubionych fastfoodów, do której często zmieniam dodatki. Dlatego dzisiaj przedstawiam kolejną propozycję na moim blogu na jej podanie. Tym razem z tuńczykiem i sosem jogurtowo-majonezowym. Polecam wypróbować ten przepis fanom tortilli! 🙂
- placki (przepis)
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (135 g po odsączeniu)
- kawałek świeżego ogórka
- 1/2 czerwonej cebuli
- sałata lodowa
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 pomarańczowej papryki
Sos:
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka naturalnego jogurtu greckiego
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Składniki sosu wymieszać razem w miseczce. Doprawić solą i pieprzem.
2. Ogórka umyć, pokroić w kostkę. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Sałatę umyć, osuszyć. Tuńczyka odsączyć z zalewy
3. Usmażone placki tortilli posmarować sosem. Wyłożyć sałatę, ogórka, paprykę, cebulę i tuńczyka. Polać sosem. Zawinąć w rulon.