Menu Zamknij

Tortilla z tuńczykiem i sosem jogurtowo-majonezowym

Tortilla to jeden z moich ulubionych fastfoodów, do której często zmieniam dodatki. Dlatego dzisiaj przedstawiam kolejną propozycję na moim blogu na jej podanie. Tym razem z tuńczykiem i sosem jogurtowo-majonezowym. Polecam wypróbować ten przepis fanom tortilli! 🙂

Składniki:

  • placki (przepis)
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (135 g po odsączeniu)
  • kawałek świeżego ogórka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • sałata lodowa
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 pomarańczowej papryki
Sos:
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka naturalnego jogurtu greckiego
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Składniki sosu wymieszać razem w miseczce. Doprawić solą i pieprzem.
2. Ogórka umyć, pokroić w kostkę. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Sałatę umyć, osuszyć. Tuńczyka odsączyć z zalewy
3. Usmażone placki tortilli posmarować sosem. Wyłożyć sałatę, ogórka, paprykę, cebulę i tuńczyka. Polać sosem. Zawinąć w rulon.

Opublikowany wObiad, Śniadanie i kolacja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *