- 700 g filetu z piersi indyka
- 1 puszka groszku z marchewką
- biała część pora
- 1 łyżka masła
- 4-5 plastrów żółtego sera
- sól, pieprz
- mąka do obtoczenia
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Mięso umyć, osuszyć. Pokroić na płaty o grubości około 1,5 cm. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem.
2. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła. Dodać pokrojonego w kostkę pora. Chwilę podsmażyć, dodać odsączony z zalewy groszek z marchewką. Doprawić solą i pieprzem. Poddusić do odparowania płynu.
3. Na każdy płat mięsa położyć plaster sera i następnie przestudzony farsz. Zawinąć roladki. Można związać nitką. Przygotowane roladki obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na złoty kolor. Następnie przykryć patelnię i smażyć około 15-20 minut na wolnym ogniu, aby mięso doszło w środku. W międzyczasie roladki obracać i podlać bulionem lub wodą.