Menu Zamknij

Pasta z awokado i szczypiorkiem

Pasty jajeczne podobnie jak sałatki można przygotowywać na wiele sposobów i każdy ma swoje ulubione. Jest to smaczny dodatek do kanapek, który sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Jeżeli szukacie pomysłu na inne kanapki niż z wędliną to polecam zrobienie pasty z awokado i szczypiorkiem! 🙂

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • 1/2 niedużej cebuli
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • kawałek czerwonej papryki


Przygotowanie:
1. Awokado umyć, przekroić na pół, usunąć pestkę, za pomocą łyżki wyjąć miąższ. Przełożyć do miseczki, podusić widelcem i skropić sokiem z cytryny.
2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, drobniutko pokroić i przełożyć do miseczki z awokado.
3. Cebulę obrać, drobno posiekać, dodać do miseczki. Paprykę i szczypiorek umyć, drobno pokroić i przekroić do pozostałych składników.
4. Całość razem wymieszać z łyżką majonezu, doprawić solą i pieprzem.

Opublikowany wŚniadanie i kolacja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *