Menu Zamknij

Pasta twarogowa z ogórkiem kiszonym

Różnego rodzaju pasty jajeczne przygotowuję dosyć często. Do moich ulubionych należą pasta z suszonymi pomidorami (przepis) oraz pasta z awokado (przepis). Tym razem postanowiłam coś zmienić i zamiast jajek, użyłam twarogu półtłustego. Taką pastę robi się bardzo szybko, ponieważ nie musimy niczego gotować i wystarczy tylko pokroić składniki.

Składniki:

  • 200 g twarogu półtłustego
  • 2 małe ogórki kiszone
  • 2 rzodkiewki
  • 2 gałązki koperku
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% lub 12%
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
1. Ser przełożyć do miseczki. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do twarogu. Rzodkiewki umyć, pokroić w drobną kostkę. Dodać do miseczki. Dodać umyty, posiekany koperek oraz śmietanę. Wszystko razem wymieszać. Spróbować i doprawić solą oraz pieprzem.

Opublikowany wŚniadanie i kolacja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *