Różnego rodzaju pasty jajeczne przygotowuję dosyć często. Do moich ulubionych należą pasta z suszonymi pomidorami (przepis) oraz pasta z awokado (przepis). Tym razem postanowiłam coś zmienić i zamiast jajek, użyłam twarogu półtłustego. Taką pastę robi się bardzo szybko, ponieważ nie musimy niczego gotować i wystarczy tylko pokroić składniki.
Składniki:
- 200 g twarogu półtłustego
- 2 małe ogórki kiszone
- 2 rzodkiewki
- 2 gałązki koperku
- 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% lub 12%
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Ser przełożyć do miseczki. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do twarogu. Rzodkiewki umyć, pokroić w drobną kostkę. Dodać do miseczki. Dodać umyty, posiekany koperek oraz śmietanę. Wszystko razem wymieszać. Spróbować i doprawić solą oraz pieprzem.