Od pewnego czasu pasty jajeczne pojawiają się w moim domu bardzo często. Można je robić z różnych składników. Wszystko zależy od tego na co mamy ochotę i co znajdziemy w lodówce. Wystarczy 15-20 minut, aby przygotować pyszną kolację lub śniadanie. Dzisiaj mam dla was przepis na pastę jajeczną z żółtym serem i rzodkiewką, która na pewno zasmakuje waszej rodzince!
Składniki:
- 2 jajka
- 3 rzodkiewki
- 1/2 czerwonej cebuli
- 30 g sera żółtego
- 2 łyżki majonezu lub gęstego jogurtu naturalnego
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać. Drobno posiekać. Przełożyć do miseczki.
2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do jajek.
3.Rzodkiewki umyć, pokroić w kosteczkę. Dodać do pozostałych składników.
4. Ser zetrzeć na tarce. Przełożyć do miseczki. Dodać majonez. Wymieszać. Doprawić solą oraz pieprzem. Ponownie wymieszać.