Menu Zamknij

Pasta jajeczna z rzodkiewką i żółtym serem

Od pewnego czasu pasty jajeczne pojawiają się w moim domu bardzo często. Można je robić z różnych składników. Wszystko zależy od tego na co mamy ochotę i co znajdziemy w lodówce. Wystarczy 15-20 minut, aby przygotować pyszną kolację lub śniadanie. Dzisiaj mam dla was przepis na pastę jajeczną z żółtym serem i rzodkiewką, która na pewno zasmakuje waszej rodzince!

Składniki:
  • 2 jajka
  • 3 rzodkiewki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 30 g sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu lub gęstego jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać. Drobno posiekać. Przełożyć do miseczki.
2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do jajek.
3.Rzodkiewki umyć, pokroić w kosteczkę. Dodać do pozostałych składników.
4. Ser zetrzeć na tarce. Przełożyć do miseczki. Dodać majonez. Wymieszać. Doprawić solą oraz pieprzem. Ponownie wymieszać.

Opublikowany wŚniadanie i kolacja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *