Na przygotowanie obiadu nie zawsze musimy poświęcać dużo czasu, a taki właśnie jest mój dzisiejszy przepis: prosty, szybki i niedrogi. Zrobienie tego dania nie zajmie więcej niż 20 minut, a na pewno będzie wam smakował. Idealnym dodatkiem do tego sosu jest ulubiony makaron lub ryż. 🙂
- 300 g filetu z kurczaka
- 200 g pieczarek
- 1 mała cebula
- pęczek koperku
- 200 ml śmietanki 30%
- 1 opakowanie sera ricotta (230 g)
- sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kawałki, doprawić solą, pieprzem i paprykami. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, podsmażyć kurczaka na złoty kolor. Przełożyć do miseczki.
2. Na patelnię dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę podsmażyć i następnie dodać oczyszczone, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć 2-3 minuty, aż pieczarki puszczą wodę. Dodać podsmażone mięso. Wlać śmietankę oraz ser ricotta. Dodać umyty, pokrojony koperek. Całość smażyć, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.