Pasta jajeczna to doskonała alternatywa dla wędlin czy innych dodatków, z których robimy kanapki. Jest to świetny sposób na przygotowanie czegoś pysznego do pieczywa. Za każdym razem możemy tworzyć swoje niepowtarzalne smaki, którymi zaskoczymy naszych domowników. Polecam przygotowanie pasty jajecznej każdemu, a na pewno będziecie ją robić częściej! 🙂
Składniki:
- 3 jajka
- 5 połówek suszonych pomidorów w oliwie
- 4 rzodkiewki
- 2 łyżki majonezu
- pieprz ziołowy
- 1 łyżeczka świeżego oregano (drobno posiekanego)
Przygotowanie:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Drobniutko posiekać, przełożyć do miseczki, w której będziemy robić pastę.
2. Rzodkiewki umyć, pokroić w drobniutką kosteczkę i przełożyć do jajek.
3. Pomidory osączyć z oliwy, pokroić drobno i dodać do pozostałych składników.
4. Do miseczki dodać majonez, oregano, doprawić pieprzem ziołowym. Widelcem dokładnie wszystko razem wymieszać. Odstawić do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły.