Czasami zdarza nam się robić w domu burgery, a nie ma dobrego burgera bez odpowiedniego sosu. Zazwyczaj kupujemy gotowe w sklepie, ale te przygotowane samodzielnie są o wiele smaczniejsze i przynajmniej wiemy, co jemy. Sos możemy zrobić dosłownie w kilka minut i nie potrzebujemy wyszukanych składników. Polecam spróbować przygotować go w domu. 🙂
Składniki:
- 3 łyżki majonezu
- 1 i 1/2 łyżek ketchupu
- 1 łyżka musztardy rosyjskiej
- 1/2 małej cebuli
- 1 średniej wielkości ogórek konserwowy
- pieprz, czosnek granulowany
Przygotowanie:
1. Ogórka pokroić w drobną kostkę, wrzucić do miski. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, dodać do ogórka.
2. Majonez, ketchup i musztardę rosyjską dodać do miski. Całość wymieszać. Doprawić pieprzem i czosnkiem granulowanym.