Menu Zamknij

Sałatka ziemniaczana z porem

Przepisów na sałatki jest tyle co kucharek, albo i więcej. Wystarczy, że w danej sałatce zmienimy jeden lub dwa składniki albo dodamy coś innego i powstaje całkiem nowy przepis. Moja dzisiejsza propozycja na tę potrawę jest bardzo prosta i szybka do zrobienia. Nie zawiera dużo składników, a dodatek curry i rodzynek nadaje jej specyficzny smak. Polecam na najbliższe święta Wielkanocne! 🙂

Składniki:
  • 600 g ziemniaków
  • 2 jajka
  • 1 por
  • 2 łyżki rodzynek
  •  1 łyżeczka curry
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
  • sól, pieprz ziołowy

Przygotowanie:
1. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. 2. Por umyć, pokroić w półtalarki, sparzyć na sitku wrzątkiem, przełożyć do miski i posolić. 
3. Ziemniaki i jajka pokroić w większą kostkę, posypać przyprawą curry, przełożyć do miseczki z porem. 
4. Majonez wymieszać z musztardą, dodać do pozostałych składników. Doprawić pieprzem ziołowym, dodać rodzynki i delikatnie wymieszać. 

Opublikowany wSałatki, Śniadanie i kolacja

2 Komentarze

  1. Pingback:Sałatka ziemniaczana z kiszonymi ogórkami - Danka Pichci

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *