Moim domownikom przejadły się tradycyjne schabowe, dlatego postanowiłam je trochę urozmaicić. Rozbite plastry mięsa posmarowałam sosem czosnkowym, na to dałam kawałek sera i farsz pieczarkowy. Zawinęłam z tego roladki, które były lepsze niż te tradycyjne schabowe 🙂
- 4 plastry schabu
- 25dag pieczarek
- 4 łyżki sosu czosnkowego
- 4 plastry żółtego sera
- 1 mała cebulka
- 1 łyżka masła
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na maśle zeszklić cebulkę, dodać pieczarki i smażyć aż odparuje płyn. Doprawić solą i pieprzem.
2. Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Każdy plaster posmarować sosem czosnkowym, na wierzch położyć po kawałku sera i porcję uduszonych pieczarek. Następnie zwinąć roladki.
3. Tak przygotowane roladki obtoczyć w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na małym ogniu.
jadłam – doskonałe!
ROBIŁAM.WSPANIAŁE
Ja dodatkowo schab posypuję czosnkiem niedźwiedzim i dodaję plaster szynki konserwowej.Pychota!
Ale schab nie będzie surowy???
nie będzie 🙂