Pasta jajeczna to doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Nie wymaga ona zbyt wielu składników i dlatego jest łatwa oraz szybka w przygotowaniu. Wystarczy kilka jajek, trochę majonezu i odrobina wyobraźni. Smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Ja do swoich kanapek z pastą dodałam jeszcze rzodkiewkę i kiełki 🙂
Składniki:
- 4 jajka
- pęczek szczypiorku
- 1/2 czerwonej papryki
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Następnie pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miseczki, troszkę posolić i podusić widelcem.
2. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kosteczkę, przełożyć do miseczki z jajkami. Szczypiorek umyć, drobniutko posiekać, dodać do miseczki.
3. Do pokrojonych składników dodać majonez i musztardę, dodać pieprz i wszystko razem wymieszać.
Idealna na śniadanie. 🙂
https://jaglusia.wordpress.com/