Składniki:
- 1 podwójny filet z piersi kurczaka
- 1 cebula
- 5 pieczarek
- 1 kulka sera mozzarella
- kawałek czerwonej papryki
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz, słodka papryka w proszku, bazylia, oregano
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Mięso umyć, osuszyć. Każdą pierś przekroić wzdłuż na dwa mniejsze filety (tak, aby powstały 4). Przez folię rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, podsmażyć filety z obu stron na złoty kolor.
2. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć na nią podsmażone filety.
3. Koncentrat wymieszać z ziołami, doprawić solą i pieprzem. Posmarować sosem każdy kawałek mięsa.
4. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plasterki i poukładać na mięsie.
5. Na tej samej patelni zeszklić obraną, pokrojoną w półplasterki cebulę. Przełożyć na ser.
6. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Podsmażyć na patelni do odparowania płynu. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na kurczaka. Na wierzchu ułożyć pokrojoną paprykę.
7. Filety włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 st.C. na 5-7 minut.
Pyszne ??
Super na pewno smakują wybornie, trzeba to wypróbować